zondag 21 mei 2017

Curry van gemengde groenten

Benodigdheden: 150 g flespompoen, 2 tl geraspte verse geschild, in blokjes gemberwortel 1 kleine wortel, in stukjes 2 teentjes knoflook, 1 ei plantaardige olie geperst 11/2 tl komijnzaad 55 gram kastanjechampig-2 kardemompeulen, nons, gehalveerd gespleten 1,5 dl gezeefde tomaten 1 tl mosterdzaad 1,5 dl groentebouillon 1 ui, geraspt (zie recept 009) 1 tl gemalen koriander 100 g diepvriesdoperwten 1 tl gemalen kurkuma 55 gram diepvriesspinazie-1 laurierblaadje blaadjes 1 tl scherp chilipoeder zout

1 Stoom de stukjes pompoen en wortel tot ze beetgaar zijn. 2 Verhit de olie in een grote pan en voeg het komijnzaad, de kardemompeulen en het mos-terdzaad toe. Voeg de ui toe als ze donkerder van kleur worden en sissen. Bak de ui met het deksel schuin op de pan 7 min., of tot hij goud-bruin is. 3 Voeg de specerijen, gember, knoflook en champignons toe en bak ze 2 min. Schenk de gezeefde tomaten en bouillon erbij en kook het mengsel met het deksel schuin op de pan op middelhoog vuur 10-15 min., of tot de groenten gaar zijn. 4 Voeg de doperwten en spinazie toe en kook het gerecht nog 2-3 min. Breng de curry op smaak met zout.

VOOR 2 PERSONEN 22 G KOOLHYDRATEN PER PERSOON LEKKER MET BRUINE BASMATIRIJST

Geen opmerkingen:

Een reactie posten