donderdag 18 mei 2017

Ricottacakes met fruitsaus

Benodigdheden: zonnebloemolie, voor het eiwit van 2 scharreleieren invetten 200 g gemengd rood fruit, 140 gram ricotta vers of ontdooid 2 el fructose 4 el appelsap tl vanille-essence

1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet twee timbaalvormpjes licht in, Klop de ricotta, fructose en vanille-essence met een houten lepel. 2 Klop de eiwitten tot ze zachte pieken vormen. Spatel de eiwitten voorzichtig door het ricottamengsel. Schep het mengsel in de vormpjes. Bak ze ongeveer 20 min., of tot ze gerezen en goud-bruin zijn. 3 Maak de fruitsaus: leg driekwart van het fruit in een steelpan en schenk het appelsap erbij. Verhit zachtjes tot het zacht is. Wrijf door een zeef om de pitjes te verwijderen. 4 Haal de cakes voorzichtig uit de vormpjes en leg ze op een bord. Serveer de saus erbij en garneer met het resterende fruit.



VOOR 2 PERSONEN 22 0 KOOLHYDRATEN PER PERSOON

Geen opmerkingen:

Een reactie posten