vrijdag 19 mei 2017

Schuimomelet met rood fruit


Benodigdheden: 2 scharreleieren, 100 gram gemengd rood fruit, gesplitst (diepvries, ontdooid) 1/2 tl fructose klontje boter

1 Klop de eiwitten in een grote vetvrije kom tot ze stijve pieken vormen. Klop de eidooiers, voeg de fructose toe en spatel ze voorzichtig met een metalen lepel door de eiwitten. 2 Smelt de boter in een middelgrote koekenpan met dikke bodem op laag vuur en verdeel de boter over de bodem. Schep de schuimig geklopte eieren erin en druk ze voorzichtig wat platter met een spatel (zonder er te veel lucht uit te drukken), tot de gehele bodem van de pan bedekt is. Bak de omelet 1 min. op middelhoog vuur. 3 Schep het fruit op de middellijn van de omelet en bak hem nog 2 min., of tot de onderkant gestold en goudbruin is. Vouw de omelet dubbel en laat hem op een bord glijden.

VOOR 1 PERSOON
16 G KOOLHYDRATEN

Geen opmerkingen:

Een reactie posten